Savaşı’na karşı Kutuplu Dünya

Savaşı’na karşı Kutuplu Dünya
Barış için Çok Kutuplu Koalisyonu için Acil Çağrı
Dünyamız kritik ve tehlikeli bir kavşakta duruyor. Amerika Birleşik Devletleri, müttefikleri ve medya tarafından teşvik ve uygulanan tek taraflı askeri müdahale ve yasadışı rejim değişikliği yıkıcı politika, yeni bir Dünya Savaşı tetikleyebilecek büyük dünya güçleri ve nükleer silahlara sahip ülkeler arasında askeri bir çatışma olasılığına yol açmıştır.
Zaman insanlığa bu vahim tehdide karşı gelmiştir. Saygı şeyden olmalı egemenlik, kendi kaderini tayin ve olmayan müdahalecilik ve uluslararası hukuka bağlılık ilkelerine restore edilmelidir.
Bu kategorik müdahaleciliğini ve tek taraflı saldırganlığı reddederken, çok kutuplu bir işbirliği, huzurlu diplomasi ve uluslararası hukuku güçlendirerek felaketi önlemek istiyor küresel koalisyon birlikte katılmak için dünya çapında tüm ulusların, kuruluşların, hareketler ve bireylere acil çağrı olduğunu.
Batı savaşlar dünyanın kaderini dikte ettiği tek kutuplu bir dünya istiyor musunuz, yoksa egemen ülkelerin barış, işbirliği ve karşılıklı saygı bir ortamda yönelik çalışmalar çok kutuplu dünya? Bu BİZ küresel çoğunluk, ikinci tercih olduğu açıktır.
Sponsor ve / veya yaygın bu beyanı ve tüm likeminded çabaları yaygınlaştırılması, imzalanması bize katılın.
‚HAYIR savaş … EVET Çok Kutuplu Dünya!‘ (Aşağıda genişletilmiş versiyonu)
——————
Genişletilmiş versiyon
Savaşı’na karşı Kutuplu Dünya
Barış için Çok Kutuplu Koalisyonu için Acil Çağrı
Dünyamız kritik ve tehlikeli bir kavşakta duruyor. Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin tarafından uygulanan tek taraflı askeri müdahale ve yasadışı rejim değişikliği yıkıcı politika, yeni bir Dünya Savaşı tetikleyebilecek büyük dünya güçleri ve nükleer silahlara sahip ülkeler arasında askeri bir çatışma olasılığına yol açmıştır
Bu kategorik müdahaleciliğini ve tek taraflı saldırganlığı reddederken, çok kutuplu bir işbirliği, huzurlu diplomasi ve uluslararası hukuku güçlendirerek felaketi önlemek istiyor küresel koalisyon birlikte katılmak için dünya çapında bütün milletlerin, kuruluşlar ve bireyler için acil çağrı olduğunu.
Dünya dolayı pervasız dış politika, ağır insan hakları ihlallerinin ve tüm kültürlerin ahlaksız yıkım bu noktada geldi. Yeni Bir Yüzyıl İçin Strateji, Güçler ve Kaynaklar: Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana, ABD’nin yeni agresif politika değişikliği Amerika’nın Savunmasını Yeniden Kurmak „başlıklı Eylül 2000’de yayınlanan belgeye (Yeni Amerikan Yüzyılı Projesi) bir PNAC enshrined oldu , „nerede revealingly belirlenmiştir:
„Bir Amerikalı barış korunur ve genişletilmiş ise … bu sorgulanmayan ABD askeri preeminence güvenli bir temele sahip olmalıdır ….“
‚Terörle Savaş‘ ‚,‘ ‚KİS en‘ ‚ya da‘ ‚İnsanilik‘ ‚medya kisvesi altında, (birlikte müttefikleri ile birlikte) ABD şimdi, NATO’nun genişletilmesi yoluyla birden başlatılması, bu açıkça emperyalist doktrin yürütür yabancı kaynakların kontrolü ve denizaşırı askeri üslerin yüzlerce kurulması için savaşlar. Bu onaylanmamış askeri güç ya da renkli devrimler kullanımı yoluyla uyumlu olmayan headsofstate alaşağı. Bu kansere neden tükenmiş uranyum bombaları ile tüm bölgeleri kirlenmektedir. Bu işkence, elektronik gözetim, katil uçağı, siber savaş kullanımını haklı, geri yerli sivil özgürlükler haddeleme – bu suçları açığa whistleblowers tehdit ve suç iken.
Yaptırımlar, akbaba kapitalizmin şeklinde bile ekonomik savaş, IMFimposed kemer sıkma, gizlice TTIP gibi ticaret fırsatları müzakere ve finansal manipülasyon onun düşmanlarına karşı Unleashed – ve hatta müttefikleri teslim onları zorlayarak.
Dünyayı daha güvenli midir? Bu tek taraflı eylemlerin sonuçları nelerdir? Artan demokrasi, ulusal güvenlik ve Batı müdahalesi ekonomik refah vaatleri sadece başarısız devletler ve disasterous sonuçları ölümcül miras bırakmıştır. Ayrıca, bu tek taraflı politika artık küresel termonükleer savaş riskine insanlığı açığa Rusya ve Çin’i hedef alıyor.
Doğu Asya’da, Washington ABD çıkarlarına stratejik tehdit olarak Çin’in dinamik yükselişini kabul etmiştir ve komşularıyla toprak anlaşmazlıkları inflamming ederken, ajitasyon ve Çin’i çevreleyen tarafından askeri yanıt verdi. Şirketlerin sağlayan işçiler sömürülen, çevre koruması kenara tutmak ve tüm milletler güçsüz iken, aynı zamanda, DYP gibi gizlice müzakere neoliberal serbest ticaret anlaşmaları, Çin’in ekonomik etkisini kırmak için uygulanmaktadır.
Bu arada, ABD ve NATO bir şiddet darbe ile iktidara koymak Ukrayna’da Nazi bağları olan bozuk bir rejimi destekliyor. Rejimin baskıcı politikaları referandumda Rusya’yı yeniden katılmak için darbeye karşı Kırım sakinleri isteyen bir milyondan fazla mülteci oluşturulan iç savaş başlattı. Kırımlılar fazla% 90 birleşme lehinde oy rağmen, Batılı güçler ve medya zorlu ekonomik yaptırımlar uygulamak için seçme, girişim Rusya’yı suçladı ve istasyon NATO askeri personel ve silah doğrudan Rusya’nın sınırları. Batı bile ’sayaç Rus tehdidi‘ ’nükleer silahların Avrupa reorganizasyon düşünüyor. Bu dünya daha güvenli yapar mı?
Suriye’de, ABD / NATO / Körfez Koalisyonu yasadışı başka yere headofstate adım seçilmiş talep, aynı zamanda terörizm ve rejim değişikliğiyle mücadele bir çift kampanya yürütüyor. Ancak, bu ABD liderliğindeki Koalisyon onlar ‚Suriye hükümeti alaşağı etmek‘ ılımlı muhalefeti ‚dub AlQaeda ve ISIS güçlü bağlantıları olan aşırı paralı asker desteklemektedir. Onlar resmen terörü lanetliyor ve savaşmak için rehin ederken, onlar çok gruplarını yetiştirmek fonu, kol ve desteklemeye devam Yani onlar mücadele söylüyorlar.
Daha da kötüsü ,, ABD liderliğindeki Koalisyon yasadışı BM yetkisi ve Suriye hükümetinden hiçbir izni olmadan faaliyet ezici bir çoğunlukla Suriye halkının tarafından desteklenen legallymandated Suriye / Rusya / İran Koalisyonu aynı tiyatroda ayrı bir gündem ile çalışan kim hayatları için korku. Bunun yerine teröre karşı güçlerini birleştirme, Batı savaşan retorik, tehlikeli provokasyonlar ve uluslararası hukukun açıkça göz ardı yoluyla krizi inflamming olduğunu. Bu dünya daha güvenli yapar mı?
Bu savaşlar ve yıkıcı politikaları teşvik medyanın rolü göz ardı edilemez. Bir lider, bir din, ya da tüm ulusu öcü olsun, – Batı medyası savaşı destekleyen, yerine gerçeklere rapor halinde kamuoyuna korkutmak için Batılı konuşma noktalarını yankı seçer. Siyasi amaçlı eleştiri kötülemek ve ‚aslında‘ terörle mücadele ‚ya da yasal kendi sınırlarını savunmak için Rusya ve Suriye’yi zayıflatmak için kullanılır. Ayrıca gerçeği çarpıtarak – Batı medya bunlar genellikle debunked iddiaları meşrulaştıran ederken Şüpheli suçlamalar düzenli, Rusya ve herhangi bir kanıt olmadan cumhurbaşkanı yöneltilen edilmektedir. Böylece, Rusya, sık sık ISIS eşit bir tehdit olarak tasvir edilir!
Rusya, Çin ve dahil olmak üzere – Ancak, aslında diğer ulusları tehdit etmeye devam Afganistan, Irak, Nijerya, Libya, Yemen, Suriye ve Ukrayna engulfs kaos ve yarattığı Saddam Hüseyin’i ve Muammer Kaddafi’ye, şeytan kim unutmamak gerekir İran. Hiç dünyayı getiren – ekolojik krizleri, aşırı yoksulluğu tırmanan sosyal ve dini gerilimlerin artan fonunda, bu son derece tehlikeli bir dış politika medya fazla terörist, daha fazla kurban, daha fazla mülteci, daha yoksulluk ve daha fazla istikrarsızlaştırma yaratıyor Batı tarafından takip ve felaketin eşiğine yakın.
Zaman insanlığa bu vahim tehdide karşı gelmiştir. Saygı şeyden olmalı egemenlik, kaderlerini tayin hakkı ve noninterventionism ve uluslararası hukuka bağlılık ilkelerine restore edilmelidir. Çoğu ülke bu saygı rağmen, Rusya ve Çin kutupluluğun kavramını destekleyen ve Batı hegemonyasına karşı bir denge unsuru, küresel olarak hareket büyük dünya güçleri vardır. Yerli olursa olsun onlar olabilir sorunlar, onların işbirlikçi yaklaşım, nonaligned Hareketi, G77 veya SCO (Şanghay İşbirliği Örgütü) gibi ve Latin Amerika ittifaklar (UNASUR, ALBA ve CELAC global ittifak tarafından, ulusların çoğunluğu tarafından desteklenen ).
Dahası, bu çok kutuplu uluslar Westerncontrolled kurumları ve bunların sömürge uygulamalarına alternatif sağlıyor. Onların çok taraflı kurumlar ve BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika), AIIB ve ‚Yeni İpek Yolu‘ ‚Avrasya kalkınma projesi‘ kitlesel olarak kalkınma projeleri noninterventionism ve karşılıklı saygı yatmaktadır. Batı ticaret anlaşmaları keskin bir zıtlık, bu çok kutuplu uluslar ikili işbirliği giderek Afrika, Latin Amerika, Asya ve Avrupa’da birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için kazan-kazan sonuçlar üretiyor. Toplamda, dünya milletlerinin büyük çoğunluğu, BM Şartı ve Batı raydan istiyor neden olan İnsan Hakları Bildirgesi’nin, ilkelerine dayalı küresel işlerine çok kutuplu bir yaklaşımı destekleyen – kendi küresel hegemonyasına karşı bir tehdit.
Bu nedenle, barışı arayan tüm bu – bu, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel spektrum kutupluluğun destek tek bir ses olarak bir araya durmalıdır tüm genelinde uluslar, örgütler, hareketler veya bireyler. Bu ses, doğru kutuplu ve bağımsız medya kaynaklarını destekleyerek Batı medyasının dönüş üzerine yükseltilen gerekir. Bu ses girişimlerinin siyasi pozisyonlarda ve bir platform ile koalisyon halinde büyük konferanslar aracılığıyla organize edilebilir.
Bu çok kutuplu koalisyon takip (ya da takip etmek isteyen) işbirliği ve diplomasi dengeli bir politika var ulusların kendi siyasal ve ekonomik destek geçerek onların yıkıcı politikalarını terk içine Batı’yı baskı bir yürürlüğe harekete geçirilmelidir. Hatta bireyler olarak, biz, en-masse devlet daireleri ve medya kuruluşlarını temas çok kutupluluğu taraftarları desteklemek için oylama ve harcama alışkanlıkları değiştirerek, ya da sanat, müzik, film ya da edebiyat kullanarak yaymak için yaratıcı yollar bularak baskı uygulayabilirsiniz. Dayanışma için bir çağrı daha fazla, bu olumlu bir değişim için siyasi ve halk güç olmalıdır.
Eylül 2015 UNGeneral Meclisi ve ardından olaylar bu yana, diplomasinin iki ayrı formlar, bir seçim ile dünyayı sunan :: Do Batı savaşlar dünyanın kaderini dikte ettiği bir tek kutuplu dünya istiyoruz, herkesin görmesi için ekranda olmuştur veya egemenlik ülkelerin barış, işbirliği ve karşılıklı saygı bir ortamda birlikte çalışmak çok kutuplu dünya? Küresel çoğunluk ikincisi seçtiği açıktır.
Bu nedenle, BİZ, diplomasi yoluyla barış için dayanışma içinde birlikte ayakta küresel çoğunluk, beyan:
Hepimiz ulusların egemenlik ve kaderlerini tayin hakkı onların haklarına saygı. Biz HERHANGİ ülkenin geleceği siyasi süreçlere ve diplomatik müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini tüm harici tehdit ve müdahale, ve bu çok uluslu çatışmalardan arınmış yalnız o ülkenin vatandaşları tarafından karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Biz küresel ilişkiler bir kooperatif, çok taraflı bir yaklaşım egzersiz tüm ulusları destekliyoruz. Tek taraflı askeri müdahalesinin ters ve tehlikeli bir politika, uluslararası hukukun ihlali olduğunu ve evrensel mahkum edilmelidir.
Biz ulusları ve terörü durdurmak için kararlı çalışmak çok uluslu koalisyon desteklemektedir. Doğrudan veya dolaylı olarak eğitim, silahlanma, finansman ve terroristlinked aşırılık yanlısı grupların desteğiyle katılmak Milletler, uluslararası hukuku ihlal ederek bunu ve mahkum edilmeli ve sorumlu tuttu.
Biz pervasızca olayların yanlı, onesided görünüm sunmak bilinçli gerçekleri yanlış ve, liderleri veya tüm milletleri ve dinleri şeytan Westernoriented medya kuruluşlarını kınıyoruz. Biz alkışlamak ve güçlü, adil ve dengeli küresel medyayı desteklemeye ve bu objektif dünyada gelişen olaylarla ilgili raporlar.
Biz meşgul, ya da tüm halklar ve tüm inançlara küresel barış ve hoşgörüyü teşvik etmek için şiddet içermeyen çabaları desteklemek için taahhüt. Imzalamak ve / veya yaygın bu beyanı ve tüm likeminded çabaları yaymak ediniz.
“ Çok Kutuplu Dünya EVET … Savaşa HAYIR! ‚
“ Çok Kutuplu Dünya EVET … Tek taraflı savaşa HAYIR! ‚